Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tonhalas krumplisaláta

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • fél kg burgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 2 doboz olajos tonhal (kb. 30 dkg)
  • 1 kávéskanál kapribogyó
  • 1+3 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál csípős mustár
  • 1 kávéskanál Worcester-szósz
  • 6 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát félbevágjuk, és vékonyan felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, karcsú gerezdekre vagy kisebb kockákra szeljük. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük. A tonhalat kiemeljük az olajból, kisebb darabokra tördeljük. A kapribogyót lecsepegtetjük, és felaprózzuk.
    Elkészítés: A hagymát meghintjük 1 mokkáskanál sóval és 1 evőkanál citromlével. A főtt burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Közben az öntethez a maradék 3 evőkanál citromlében oldódásig keverünk 1/2 kk. sót, simára keverjük a mustárral és a Worcester-szósszal, majd cseppenként beledolgozzuk az olívaolajat (a hal olaját is lehet), végül az áttört fokhagymát és a kapribogyót. A burgonyát felkarikázzuk, a formásabb szeletekkel kirakjuk egy nem túl mély tál szegélyét, a többit a hagymával, paradicsommal és a tonhallal együtt lazán beleforgatjuk az öntetbe. Meghintjük kevés (frissen) őrölt borssal, majd a tál közepére halmozzuk, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Egytálételként, hidegbüfé részeként, könnyű vacsoraként kínálhatjuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 235 kcal
Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin