Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tonhalas burgonyasaláta avokádóval és camembert-öntettel

Ez a saláta mindig jó választás, ha vendégeket várok, mert a nők többsége este már figyel arra, hogy mit eszik. Az avokádó krémes lágysága, a camembert határozott ízével izgalmas párost alkot!

Hozzávalók

  • 25 dkg burgonya
  • 1 doboz tonhalkonzerv
  • 8 szem koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg camembert
  • 1 dl tej
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    Főzzük a megtisztított burgonyát héjában majdnem teljesen puhára. Szűrjük le, hámozzuk meg, majd karikázzuk fel. Rendezzük tálra.

    2.

    A meghámozott avokádót vágjuk vékony gerezdekre. A lila hagymát cikkezzük fel, majd süssük ropogósra a felforrósított olívaolajon. A tonhalat csepegtessük le, a paradicsomokat vágjuk félbe.

    3.

    A camembert penészes héját távolítsuk el. Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve olvasszuk fel a sajtot, majd keverjük hozzá a tejet. Locsoljuk meg a burgonyakarikákat a sajtszósz 2/3 részével, majd halmozzuk rá a tonhalat, a lila hagymát, a paradicsomot és az avokádógerezdeket. Locsoljuk a salátára a megmaradt sajtszószt, majd hintsük meg az egészet kevés sóval és borssal.

    Fotó: Tucsek Tünde
    Food styling: László Ágnes

A kész salátát tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin