Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-meggyes tortácskák

75 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A kekszes alaphoz:
  • 21 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 3,5 dkg kakaópor
  • A meggydzsemhez:
  • 60 dkg meggy (1 befőtt)
  • 30 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 50 dkg étcsokoládé ( 50%)
  • 50 dkg sűrített tej
  • 33 dkg tejszín

Elkészítés

  1. Először a kekszes alapot készítjük el: a 16 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, egy csipet sót és egy evőkanál vizet. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, és 180 fokon addig sütjük, amíg ki nem szárad.
  2. Amíg sül, feltesszük főni a meggyet a cukorral, amíg sűrű lekvárt nem kapunk. Ha túl sok leve marad, egyszerűen leszűrjüke, és csak a sűrűjét használjuk.
  3. Ha elkészült a kekszünk, hűlni hagyjuk, miközben a maradék vajat megolvasztjuk. A kekszet összetörjük, a vajjal összekeverjük, és belenyomkodjuk 8 db mini tortaforma (8 cm átmérőjű) aljába.
  4. A krémhez felolvasztjuk a csokoládét. A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a sűrített tejszínt, majd folytonos keverés mellett belecsurgatjuk az olvadt csokoládét. A tortaformákat félig megtöltjük a csokis krémmel, és a közepébe 2 evőkanálnyi meggy lekvárt teszünk, végül befedjük egy újabb réteg csokis krémmel. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Ez egy csokoládébomba, a közepébe rejtett kis meggyes meglepetéssel. Még egy csokiimádónak is nagy falat! - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek

Friss