Elkészítés: A megmosott csirkemell filét kis, gusztusos csíkokra vágjuk. A húst a fűszerkeverékkel alaposan bekenjük, majd a préselt fokhagymával dúsított joghurtba forgatjuk. Ezután lefedjük és hűtőben fél-egy napig pácoljuk. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a bepácolt hússzeleteket magas lángon kisütjük (ha még hűtőhideg a hús, akkor eléggé fröcsköl eleinte, ezért célszerű kicsit korábban kivenni a hűtőből). A félig kisült húsokat meglocsolhatjuk kevés édes pezsgővel, így karamellizálódnak, de enélkül is kiváló ízvilágot, és szuper lágy húst kapunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre