Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tomipapa csirkéje

MME MME
4.5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 csirkemell filé (3-4 személynek)
  • 4 dl natúr joghurt (kedvencünk a probiotikus)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kínai ötfűszer-keverék (ha nincs, magunk is kikeverhetjük: csillagánizs, kis bors, édeskömény, fahéj, gyömbér, hagymapor, minimális cukor és só)
  • extra szűz olivaolaj
  • pár korty pezsgő

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott csirkemell filét kis, gusztusos csíkokra vágjuk. A húst a fűszerkeverékkel alaposan bekenjük, majd a préselt fokhagymával dúsított joghurtba forgatjuk. Ezután lefedjük és hűtőben fél-egy napig pácoljuk. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a bepácolt hússzeleteket magas lángon kisütjük (ha még hűtőhideg a hús, akkor eléggé fröcsköl eleinte, ezért célszerű kicsit korábban kivenni a hűtőből). A félig kisült húsokat meglocsolhatjuk kevés édes pezsgővel, így karamellizálódnak, de enélkül is kiváló ízvilágot, és szuper lágy húst kapunk.

Megjegyzés

Nagyon egyszerű és különleges étek, fogyasztható tzatzikivel és kuszkusszal vagy sima rizzsel. - MME

Ezek is érdekelhetnek