Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött tököcskék

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db főzőtök (közepes)
  • 1 csokor újhagyma
  • olaj
  • 1 db zsemle
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • fűszerpaprika (őrölt)
  • bors
  • 4 dl passzírozott paradicsom

Elkészítés

    1. A tököket meghámozzuk, a végüket levágjuk, majd mindkét tököt négy részre vágjuk. A darabokat az egyik vágott oldalukra állítjuk, majd a másik vágott oldalról kikaparjuk a belsejüket. Ezután megsózzuk mindet, majd félretesszük.
    2. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk. Tálba tesszük a húst, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a fonnyasztott újhagymát, egy nagy csipet paprikát, valamint sót és borsot. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
    3. A tökdarabokat szárazra töröljük, majd a kivájt mélyedésekbe kanalazzuk a darált húsos masszát. Simára keverjük a passzírozott paradicsomot egy kevés vízzel, valamint sóval és borssal.
    4. A tököt tűzálló tálba tesszük, melléöntjük a paradicsomos keveréket, majd lefedjük az edényt alufóliával. Az egészet 200 fokon kb. 90 perc alatt készre sütjük. Közben néhányszor meglocsoljuk a paradicsomos lével. 

    FETÁS TÖLTÖTT TÖK>>> 

    TÖLTÖTT KALIFORNIAI PAPRIKA>>> 

    GOMBÁVAL TÖLTÖTT TÖKKARIKA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin