Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött tök tejszínes mártással

default user icon
4 2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 szikkadt zsemle
  • 5 dl tej
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tejszín
  • fehérbors
  • 1 tojás
  • 2 db 40 dkg-os tök
  • vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemléket tejbe áztatjuk és kinyomkodjuk. A visszamaradt tejet leszűrjük. A zsemlét összekeverjük a darált csirkemellel és finomra vágott petrezselyemmel, 1 dl tejszínnel, a tojással, ízlés szerint sóval és borssal. (Ha túl lágynak éreznénk a tölteléket, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát). A tököket meghámozzuk, kettévágjuk, és kanállal kivájjuk a magházukat. Beleöntjük a csirkés tölteléket. Tepsibe tesszük, lefedjük fóliával, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk. A héját és a kivájt megházát kevés vajon megpároljuk, sóval és fehérborssal fűszerezzük. Felöntjük a leszűrt tejjel és a maradék tejszínnel, valamint 2 dl húslével. 10 percig főzzük, leszűrjük, és a töltött tök mellé kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

sandstone 9 évvel ezelőtt
Én a tököt vagy cukkinit hagyományos fasírttöltelékkel szoktam megtölteni, vegetáriánusoknak ajánlom helyette a levestölteléket. Nálunk kapormártással szereti a család, ami egy kicsit markánsabb ízt ad az ételnek.
szerb 9 évvel ezelőtt
A tejszín - bármilyen hihetetlen -, összefogja a tölteléket. Próbáld ki.
csoda.nagyi 9 évvel ezelőtt
Én nem tennék a töltelékbe tejszínt, mert az nem összetartja, hanem folyóssá teszi.
monoma 9 évvel ezelőtt
Semmi fűszer nem kell a töltelékbe? Se bors, se hagyma v. fokhagyma, se kapor pl., ami talán kicsit erőteljesebb, mint apetrezselyem magában? Az alapötlet tetszik, de elég natúrnak találom így az ízeket.

Hasonló Receptek

Magazin