Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tök tejszínes mártással

MME MME
4 2/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zsemléket tejbe áztatjuk és kinyomkodjuk. A visszamaradt tejet leszűrjük. A zsemlét összekeverjük a darált csirkemellel és finomra vágott petrezselyemmel, 1 dl tejszínnel, a tojással, ízlés szerint sóval és borssal. (Ha túl lágynak éreznénk a tölteléket, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát). A tököket meghámozzuk, kettévágjuk, és kanállal kivájjuk a magházukat. Beleöntjük a csirkés tölteléket. Tepsibe tesszük, lefedjük fóliával, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk. A héját és a kivájt megházát kevés vajon megpároljuk, sóval és fehérborssal fűszerezzük. Felöntjük a leszűrt tejjel és a maradék tejszínnel, valamint 2 dl húslével. 10 percig főzzük, leszűrjük, és a töltött tök mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek