Elkészítés:
1.) A tököket meghámozzuk, és 3 centis darabokra karikázzuk. A szeletek közepét kanállal kivájjuk. A tök-karikákat besózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
2.) Elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összegyúrjuk, fűszerezzük.
3.) Kivajazunk egy nagyobb tepsit. A töltelékből vizes kézzel gombócokat formázunk, és a tök-szeletekbe töltjük, majd egyesével lerakjuk a tepsibe.
4.) Ha már minden töltött tök a tepsiben van, 2 pohár vizet töltünk rájuk. Akkor jó, ha a víz körülbelül a tökkarikák feléig ér. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megpároljuk.
5.) Közben elkészítjük a besamelt. 8 dkg vajat megolvasztunk, belekeverjük a lisztet, picit pöfögni hagyjuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Habverővel csomómentesre keverjük, megszórjuk ételízesítővel, sóval. Hozzáadjuk a tejfölt, és az apróra vágott kaprot. Jó sűrű legyen a besamelünk!
6.) Kivesszük a tepsit a sütőből, és meglocsoljuk a besamellel. A húsgombócok tetejét paradicsomszeletekkel és kaporral díszítjük, majd a tepsit visszatoljuk a sütőbe, és 30-40 perc alatt készre sütjük.