Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkemellraguval töltött tök

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • 2 db zsenge tök (vagy kisebb méretű patisszon)
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 2-2 főtt és nyers tojás
  • maréknyi rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg aprított csiperkegomba
  • bors
  • ételízesítő
  • 1/4 másnapos kenyér kicsipkedett belseje
  • 1-1 nagyobb paradicsom és tv paprika
  • 2 dl tejföl
  • 20-25 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • 1 kávéskanál oregánó

Elkészítés

    1. A tököket hosszában kettévágjuk, kiskanállal kivájjuk a belsejüket, bedörzsöljük sóval, és állni hagyjuk.
    2. 2-3 evőkanál olívaolajon kb. 15 percig pirítjuk a húst, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd langyosra hűtjük.
    3. Ezután beledolgozzuk az apró kockákra vágott hagymát, a 2 nyers tojást, a kockára vágott gombát és főtt tojást, az 1 percre forró vízbe dobott rizst, és a kenyérmorzsát. Jól összedolgozzuk, megtöltjük vele a kivájt tököket.
    4. Egy jénai tálat kikenünk étolajjal, sorba rakjuk benne a tököket, és betoljuk előmelegített sütőbe. 250 fokon kb. 25 percig sütjük, ezután mindegyikre 1-1 evőkanál tejfölt, 1-1 karika paprikát és paradicsomot rakunk, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyik tetejére csipetnyi oregánó kerül.
    5. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul.

Megjegyzés

Mellé burgonyapüré és friss vegyes saláta illik. Hidegen és melegen is nagyon ízletes.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szancsika 8 évvel ezelőtt
Szian Kamidiko! Örülök,hogy ízlett,nálunk mindenki imádja... Majd alkalom adtán kipróbálom a te változatodat is :) Üdv. Sandra
kamidiko 8 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett!!! Bár én tettem bele még egy kis császárszalonnát is, amikor a húst lepirítottam, és nem csirkemellből, hanem pulykacombból készítettem (az volt itthon), de remek kis vacsi lett, az egész család örömére!

Hasonló Receptek

Magazin