Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 bevált tipp a tökéletes töltött tojás készítéséhez!

Az ünnepi egyik kedvelt, hidegtálra is pakolható eleme a töltött tojás, amely szerencsére számtalan megjelenési formával bír. A töltött tojás könnyen elkészíthető, nagyon jól variálható étel, vegetáriánusok számára is ideális előétel, amely az ünnep közeledtével egyre nagyobb mennyiségben fordul elő asztalainkon.

A töltött tojás alapját a keményre főtt tyúktojás adja, bár ha valakinek van kedve és ideje játszani, akkor amuse bouche-ként töltött fürjtojással is kedveskedhet a családjának, vendégeinek. A tojás tölteléke bármi lehet. A legtöbb esetben a félbevágott tojásból kiszedett sárgáját is a különféle krémekhez szokták keverni, de nem feltétlen kell ezt az utat járni, ha más kencével kívánjuk megtölteni a fehérjecsónakunkat, akkor nyugodtan félretehetjük a sárgáját, mondjuk egy rakott krumplihoz.

Legjobb töltött tojás receptek >>> 

1. A szuper tojáskrém titka

A krém alapja – a sárgáján kívül – lehet sajtkrém, tejföl, tört túró, vaj, vajkrém vagy pürésített zöldség is. A krémeket kedvünk szerint ízesíthetjük. Nagyon jó választás lehet a különféle hal-, tengergyümölcsei konzervek felhasználása. Lazacmorzsával, tonhallal, szardíniával, rákkal, kagylóval vagy akár kaviárral is ízesíthető egy natúr sajtkrém, amit utána már csak finoman fűszerezni kell. Ehhez az ízvilághoz remek választás lehet a kapor, a kapribogyó vagy épp egy kis citrom- vagy lime héj, illetve ezeknek a citrusoknak a kifacsart leve.

2. így turbózd fel!

Természetesen nem csak halas krémeket készíthetünk. A szezon sztárja, a medvehagyma szintén jó alany, tört túróval, tejföllel elkeverve, picit sózva már kész is a friss és üde medvehagymás krém, amivel csak annyi a dolgunk, hogy a fehérjecsónakokba ültetjük. A tojásba kerülhet húsos krém is.

Avokádókrémmel töltött tojás >>> 

3. Habzsákkal vagy anélkül

Darált sült húst vagy épp apróra vágott minőségi felvágottat, sonkát felhasználva nagyon izgalmas és tartalmas krémeket kreálhatunk. A tölteléket simán csak belekanalazhatjuk a fehérjébe, de ha igazán mutatós töltött tojást szeretnénk készíteni, akkor célszerű a krémet először habzsákba (vagy ennek hiányában egy sarkán finoman kivágott uzsonnás zacskóba) tölteni, s abból rózsákat nyomni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss