Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tojás sütve II.

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük a liszttel, és kicsit pirulni hagyjuk. A húslevessel és a tejszínnel felöntjük, majd kb. 5 percig forraljuk. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük, szitán áttörjük. A sárgák felét tejföllel és 5 dkg sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral és pirospaprikával ízesítjük, majd megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket. Egy tűzálló tálat kibélelünk baconnel, ráhelyezzük a töltött tojásokat, és a mártással meglocsoljuk. A megmaradt tojássárgát a megmaradt 5 dkg sajttal és a morzsával összekeverjük, majd a mártásra szórjuk. 220 fokon 15 percig sütjük. Zöldsaláta illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss