Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tojás salátával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk őket, és kiskanállal kiszedjük a sárgájukat.
  2. A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, és krémesre törjük a puha vajjal, a mustárral, továbbá egy kevés sóval és borssal. Az így kapott krémet simacsöves habzsákba töljük, és a tojásfehérjékbe nyomjuk. 1 db paprikát vékony csíkokra vágunk, és elrendezzük azokat a töltött tojásokon. Ezután meghintjük őket némi pirospaprikával.
  3. A fejes salátát megmossuk, leveleire szedjük, és összeforgatjuk azokat a megmaradt, felkarikázott paprikával. Végül meglocsoljuk a salátát egy kevés olívaolajjal, és ráültetjük a töltött tojásokat. Némi finomra aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
A habzsákot helyettesítheted egy, az egyik sarkán kilyukasztott hűtőtasakkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss