A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd megpucoljuk, hosszában félbevágjuk őket, a sárgájukat kivesszük.
A zöldborsószemeket enyhén sós vízben megfőzzük, majd szürőkanállal áttesszük egy turmixgépbe. Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, valamint a mentalevelet, és az egészet pürésítjük. (Ha túl sűrű, adjunk hozzá a főzőléből.)
A túrót és a tojássárgáját áttörjük, a püréhez adjuk, majd az egészet összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Végül megtöltjük vele a tojásokat. Salátával, sonkával kínáljuk.
Önálló ételként önmagában, vagy saláta ágyon sonkával, sült csirkemell szeletekkel könnyű vacsoraként is tálalhatjuk, de hidegtál készítésekor is felhasználhatjuk. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!