Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött tojás mentás zöldborsókrémmel

Hozzávalók

  • 4 db tojás (XL-es)
  • 1-1,5 csésze zöldborsó (2,5-3,5 dl)
  • 4 ek túró
  • friss petrezselyem ízlés szerint
  • friss menta ízlés szerint
  • bors
  • A tálaláshoz:
  • 20 dkg falusi vagy fekete erdei sonka
  • friss saláta

Elkészítés

    1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd megpucoljuk, hosszában félbevágjuk őket, a sárgájukat kivesszük. 
    2. A zöldborsószemeket enyhén sós vízben megfőzzük, majd szürőkanállal áttesszük egy turmixgépbe. Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet, valamint a mentalevelet, és az egészet pürésítjük. (Ha túl sűrű, adjunk hozzá a főzőléből.)
    3. A túrót és a tojássárgáját áttörjük, a püréhez adjuk, majd az egészet összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Végül megtöltjük vele a tojásokat. Salátával, sonkával kínáljuk. 

Megjegyzés

Önálló ételként önmagában, vagy saláta ágyon sonkával, sült csirkemell szeletekkel könnyű vacsoraként is tálalhatjuk, de hidegtál készítésekor is felhasználhatjuk.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin