Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tojás II.

MME MME
3.3/5
30 perc
bonyolult
olcsó
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A tojásokat sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk. Közben a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cukkínit vékonyan meghámozzuk (csak a zöld héjára van szükségünk, húsát egyéb célra elhasználjuk), gyufaszál vékonyságú csíkokra, majd egészen apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és az ecetes uborkát vékony szeletekre gyaluljuk, és a cukkínival azonos méretű csíkokra, majd kockákra aprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A spenótot lobogva forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, azonnal jéghideg vízbe merítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és finomra-pépesre vágjuk.
Elkészítés: A tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük péppé törjük. Hozzáadjuk a majonézt és a mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habosra keverjük, és két részre osztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a petrezselymet, a cukkínit, a sárgarépát és az uborkát, csillagcsőrős habzsákba szedjük, és a tojásfehérjékbe púpozzuk-töltjük. A másik adag tojáspépbe belekeverjük a spenótpürét, 1 csipet őrölt szerecsendiót, kevés fokhagymát, és habzsák segítségével megtöltjük vele a maradék fél kemény tojásfehérjéket. Fedeles műanyagdobozba rakosgatjuk őket, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a töltött tojásokat lapostányérra rendezzük, a tányér peremét megmosott és szárazra törölgetett spenót- vagy reteklevelekkel, a tojások tetejét paprikacsíkokkal díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek