Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött tojás II.

default user icon
3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 tojás
  • 6 dkg cukkíni
  • 3 dkg sárgarépa
  • 3 dkg ecetes uborka
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 8 dkg spenót
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál mustár
  • őrölt szerecsendió
  • fokhagyma

Elkészítés

    Előkészítés: A tojásokat sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk. Közben a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cukkínit vékonyan meghámozzuk (csak a zöld héjára van szükségünk, húsát egyéb célra elhasználjuk), gyufaszál vékonyságú csíkokra, majd egészen apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és az ecetes uborkát vékony szeletekre gyaluljuk, és a cukkínival azonos méretű csíkokra, majd kockákra aprózzuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A spenótot lobogva forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, azonnal jéghideg vízbe merítjük, majd alaposan lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és finomra-pépesre vágjuk.
    Elkészítés: A tojásokat félbevágjuk, sárgájukat kiemeljük péppé törjük. Hozzáadjuk a majonézt és a mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, habosra keverjük, és két részre osztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a petrezselymet, a cukkínit, a sárgarépát és az uborkát, csillagcsőrős habzsákba szedjük, és a tojásfehérjékbe púpozzuk-töltjük. A másik adag tojáspépbe belekeverjük a spenótpürét, 1 csipet őrölt szerecsendiót, kevés fokhagymát, és habzsák segítségével megtöltjük vele a maradék fél kemény tojásfehérjéket. Fedeles műanyagdobozba rakosgatjuk őket, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a töltött tojásokat lapostányérra rendezzük, a tányér peremét megmosott és szárazra törölgetett spenót- vagy reteklevelekkel, a tojások tetejét paprikacsíkokkal díszíthetjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin