Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, hosszában kettévágjuk, a sárgákat kivesszük, majd a juhtúróval (vagy tehéntúróval) együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük, habverővel simára, krémesre keverjük.
A megmosott póréhagymát vékony karikára szeljük. Serpenyőben 4 dkg vajat hevítünk, a póréhagymát benne üvegesre pirítjuk, majd átöntjük egy tűzálló tálba, és egyenletesen elterítjük.
A főtt tojásfehérjét a túrótöltelékkel megtöltjük, és a párolt hagymakarikákra szépen egymás mellé rakjuk.
A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, kissé megsózzuk, és belekeverjük a reszelt sajtot. A tojásokat ezzel a mártással leöntjük, és a forró sütőbe tolva szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre