Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elfoglalt anyukák kedvence: itt a 10 perces töltött tésztakosárka!

A leveles tésztából készíthetsz édes és sós fogást egyaránt. Villámgyorsan elkészülhetsz az ebéddel, vacsorával, ha ezt használod, ezért a háziasszonyok nagy kedvence.

Többször kifejtettem már, hogy imádom a konyhakész leveles tésztát. Ellenben utálom használni ezt a kifejezést, hogy konyhakész. Mármint úgyis tudja mindenki miről beszélek, minek ez a kifejezés elé. Na mindegy, a lényeg, hogy leveles tészta imádat van nálam. Szerintem ez már alapfelszereltségnek számít a hűtőben, úgy mint a tej és a tojás. Kell, hogy legyen otthon. Bármivel variálható, bármikor elkészíthető, lehet egyszerű recept és lehet bonyolultabb. Tényleg imádom!


Hozzávalók (12 darabhoz):

20 dkg sertéskaraj
1 ek olaj
1 db sárgarépa

bors
4-6 ek főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
5 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
5 dkg kukoricakonzerv
27 dkg konyhakész leveles tészta

1.

A húst mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel kis kockákra, és pirítsuk meg azokat a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a meghámozott, felaprított répát, és pirítsuk együtt további néhány percig. Sózzuk, borsozzuk meg a keveréket, majd locsoljuk meg a tejszínnel, forgassuk bele a finomra vágott petrezselymet, és közepes lángon, lefedve pároljuk puhára a húst és a répát. Azután keverjük hozzá a megtisztított borsót, és pároljuk együtt néhány percig. Végül adjuk a raguhoz a leszűrt kukoricát.

2.

A kitekert tésztát vágjuk fel 12 egyforma négyzetre, és nyomkodjuk azokat egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseibe úgy, hogy a széleik túllógjanak. Kanalazzuk a tésztanégyzetekre a ragut, majd hajtsuk rá a széleket, és kissé nyomkodjuk össze azokat. Süssük a kosárkákat a 200 fokra előmelegített sütő középső részében 20 percig.

Elkészítési idő: 55 perc

A recept a Fanny konyha 2016/8.számában jelent meg!

Más levelestésztás finomságaim:
Hamis pupusas receptemet itt találod >>>
Mustáros csiga receptért klikk ide >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss