A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órán keresztül pihentetjüka hűtőben. (Ez idő alatt kényelmesen el tudjuk készíteni a tölteléket és a mártást is.)
A töltelékhez az apróra vágott szalonnát egy serpenyőben jól kisütjük, majd együtt dinszteljük vele a felaprított hagymát is.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tejszínt, megborsozzuk, és belekeverjük a reszelt sajtot. Amikor megolvad benne a sajt, félretesszük. Ha kicsit kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját.
A mártáshoz a zúzott fokhagymát megfuttatjukkevés olajon, majdhozzáöntjük a paradicsomsűrítményt, és ízlésünk szerint fűszerezzük. Ebbe a mártásba fogjuk kiszedni a megfőtt töltött tésztát.
A begyúrt tésztát lisztezett felületen vagy egy tésztanyújtó géppel 1 mm vékonyra nyújtjuk ki. Egy pogácsaszaggatót lisztbe mártunk, majd ezzel szúrjuk ki a tésztát, vagy derelyevágóval vágunk belőle kis négyzeteket. A tésztalapok közepére 1-1 kiskanálnyi tölteléket halmozunk. A tésztakorongok szélét egy vizes ecset segítségével benedvesítjük, majd a tésztákat összehajtjuk, és a szélüket villával lenyomkodjuk, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. Az elkészült töltött tésztákat lisztezett tálcára tesszük.
Forró, sós vízben 6-8 percig főzzük a tésztát, majd egy szűrőkanállal kihalásszuk és lecsepegtetjük a raviolikat. Végül a paradicsommártásba forgatjuk, és reszelt parmezánnal, valamint friss bazsalikommal tálaljuk.
Nagyon szeretem a tésztát, ennek ellenére ritkán készítek. De ma rá kellett, hogy döbbenjek: a házi tésztánál nincs is jobb. Így esélyes, hogy sűrűbben lesz az asztalon. Persze időigényesebb elkészíteni, mint a száraztésztát, de az íze is sokkal jobb.
Ma erre a töltött tésztára esett a választás, amit több receptből raktam össze. - Mivanitthon
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!