Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött táskák

MME MME
1 5/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halat megmossuk, 12 négyszögre vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A citrom levét és héját összekeverjük 2 evőkanál olajjal, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és belefektetjük a haldarabokat. Lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: A fejes salátát leveleire szedjük, megmossuk. Félreteszünk 12 szép nagy levelet. A többiből készítjük a salátát. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, karikára vágjuk. A joghurtba keverjük az uborkát, a snidlinget, és 3 evőkanál olajat. Sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérjét elkeverjük 1 tk. vízzel, a rétestésztát kiterítjük, és megkenjük a tojásfehérjével. Kivágunk belőle 24 db kb. 8-10 cm oldalhosszúságú négyzetet. A félretett nagy salátalevelekbe tekerjük a haldarabokat, a lelógó széleket levágjuk. Minden második tésztadarabra egy-egy halcsomagot fektetünk, és betakarjuk egy üres tésztadarabbal. A széleket jól összenyomkodjuk. Felforrósítjuk a vajat, és a csomagokat mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük. Kiszedjük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. A maradék salátát ízlésesen tányérokra rendezzük, rászedjük az uborkasalátát, mellétesszük a halcsomagokat, és tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: 1330 kJ/318 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek