Elkészítés: A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk.
A töltelékhez a kiflit tejbe áztatjuk. Olajon a póréhagymát a pucolt, apróra vágott gombával megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük, és a gomba levét elpároljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a tojást és a kinyomkodott kiflit. Ezt a tölteléket rakjuk a hússzeletek közepére. Elég a 6 szelethez az 1 db kifli.
A szalonnából 1-1 szeletet keresztezünk egymáson, erre kerül az összecsavart hús, betekerjük a szalonnába, majd tepsibe tesszük, ráöntjük a bort, kakukkfűvel és chilivel fűszerezzük, a hagymát rákarikázzuk, alufóliával lefedjük, és 220 fokon 1,5 órát sütjük, ezután levesszük a fóliát, és tovább sütjük 200 fokon, amíg a teteje szépen megpirul (kb. 13 perc).
Krumplipürével tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre