Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött tarja bacon köpenyben

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 szelet tarja
  • 12 szelet bacon
  • 1 nagy fej hagyma
  • őrölt chili
  • kakukkfű
  • 1 dl bor
  • A töltelékhez:
  • 1 kifli
  • 1 tojás
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • póréhagyma
  • 40 dkg csiperke gomba
  • őrölt bors
  • olaj
  • oregánó

Elkészítés

Elkészítés: A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk.

A töltelékhez a kiflit tejbe áztatjuk. Olajon a póréhagymát a pucolt, apróra vágott gombával megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük, és a gomba levét elpároljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a tojást és a kinyomkodott kiflit. Ezt a tölteléket rakjuk a hússzeletek közepére. Elég a 6 szelethez az 1 db kifli.

A szalonnából 1-1 szeletet keresztezünk egymáson, erre kerül az összecsavart hús, betekerjük a szalonnába, majd tepsibe tesszük, ráöntjük a bort, kakukkfűvel és chilivel fűszerezzük, a hagymát rákarikázzuk, alufóliával lefedjük, és 220 fokon 1,5 órát sütjük, ezután levesszük a fóliát, és tovább sütjük 200 fokon, amíg a teteje szépen megpirul (kb. 13 perc).

Krumplipürével tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss