Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött szűzpecsenye

default user icon

Hozzávalók

  • A töltelékhez:
  • 2 db zsemle
  • 50 dkg gomba
  • 2 ek olaj
  • 12,5 dkg krémsajt (natúr vagy zöld fűszeres)
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 8 dkg bacon
  • petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • A húshoz:
  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 1 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek olaj
  • 25 dkg szeletelt bacon

Elkészítés

    1. A töltelékhez a zsemlét vízbe áztatjuk, a felszeletelt gombát az olajon megsütjük. A zsemlét kinyomkodjuk, és összekeverjük a gombával, a reszelt sajtokkal, a felaprított baconnel, petrezselyemzölddel és vöröshagymával és a zúzott fokhagymával. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk majorannával. Alaposan összedolgozzuk.
    2. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, megvágjuk, kiterítjük, majd betöltjük a töltelékkel, és hústűvel összetűzzük.
    3. Kívülről megsózzuk, majd bekenjük a méz, a mustár és az olaj keverékével. Ezután a szeletelt baconbe csomagoljuk, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olajjal, majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
    4. 200 fokos sütőben fólia alatt 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 5 perc alatt pirosra sütjük.

      SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

      KARAJ, TARJA, COMB >>> 

      FOKHAGYMÁS-ROZMARINGOS SZŰZÉRME KRUMPLIVAL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin