Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött szendvicskenyér

MME MME
1 5/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő (kevés langyos vízben felfuttatjuk kevés liszttel)
  • 1 db főtt burgonya (krumplinyomón áttörve)
  • 2 evőkanál étolaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg trappista vagy emmentáli sajt
  • 20 dkg gyulai kolbász
  • csemege uborka
  • ketchup

Elkészítés

Elkészítés: Kenyértésztát készítünk a felfuttatott élesztővel a hozzávalókból, jól kidolgozzuk, pihentetjük 1 órát letakarva.

Kétfelé vesszük a tésztát és lisztezett deszkán ujjnyi vastagságra, négyzet alakúra nyújtjuk.

Erre helyezzük a tölteléket. A sajtszeleteket egymás mellé rakjuk, beborítjuk a kolbászkarikákkal, vághatunk rá savanyú uborka szeleteket és csepegtetünk rá ketchupot.

Ezután a tésztát feltekerjük, kikent tepsibe tesszük, tetejét tojássárgával megkenjük, villával megszurkáljuk.
Sütési idő kb. 30-40 perc, 250 fokon.

Melegen melegszendvicsként, hidegen
előételként fogyasztjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss