Elkészítés: A tésztához a 2 dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a lisztet, a sót és az olajat hozzáadjuk, és a tésztát simára gyúrjuk. A maradék tejből annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz. Picit pihentetjük.
A szószhoz a hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, a préselt fokhagymát, a levével együtt megpároljuk. A sóval vigyázni kell, mert a füstölt hús is sós, és könnyen el lehet sózni.
Összeállítás: a tésztát kb 40 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk. A szélére kirakjuk egy csíkban a virsliket, ráhajtjuk a tésztát. 2 cm-re bevágunk, hogy átvágjuk a virsliket. Majd a virsliszeleteket 90 fokban elfordítjuk. A tészta közepén elegyengetjük kézzel, középre beöntjük a pizzaszószt, megszórjuk a füstölt hússal (vagy bármilyen feltéttel) és sajttal.
200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre