Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Töltött szélű pizza

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 2,5 dl tej (amennyit felvesz a liszt)
  • 2 dkg élesztő
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • pici cukor
  • pici só
  • A pizzaszószhoz:
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pici olívaolaj
  • 1 kisebb doboz konzerv paradicsom
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors
  • Valamint:
  • 4-5 virsli vagy vékony debreceni
  • füstölt hús
  • sajtok

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a 2 dl langyos cukros tej ben az élesztőt felfuttatjuk, majd a lisztet, a sót és az olajat hozzáadjuk, és a tésztát simára gyúrjuk. A maradék tej ből annyit adunk a tésztához, amennyit felvesz. Picit pihentetjük.

    A szószhoz a hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, a préselt fokhagymát, a levével együtt megpároljuk. A sóval vigyázni kell, mert a füstölt hús is sós, és könnyen el lehet sózni.

    Összeállítás: a tésztát kb 40 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk. A szélére kirakjuk egy csíkban a virsliket, ráhajtjuk a tésztát. 2 cm-re bevágunk, hogy átvágjuk a virsliket. Majd a virsliszeleteket 90 fokban elfordítjuk. A tészta közepén elegyengetjük kézzel, középre beöntjük a pizzaszószt, megszórjuk a füstölt hússal (vagy bármilyen feltéttel) és sajt tal.

    200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés

Egy fotón láttam a formát, recept nem volt hozzá. Így a meglévő alapreceptekből állítottam össze ezt a pizzát. Az elkészítésnél érdemes eleve sütőpapírra kinyújtani, és ott felvágni. Később nehéz mozgatni a deszkáról a papírra a pizzát. Én debrecenivel csináltam, mert kevés jól virsli kapható.

Soltesznora
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

Soltesznora
Nagyon szívesen. A következő alkalommal középre juhtúrót és tejfölt fogok tenni és pici sonka csíkokat, esetleg vörös hagyma karikákat.
Ernocske
Elkészítettem ebédre, mindenkinek nagyon ízlett, bár én virsli vagy debreceni helyett házi füstölt kolbit tettem bele, mert az volt itthon, de így is nagy sikere volt. Köszi Nóri!
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes