Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sült paradicsomok

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A megmosott paradicsomok tetejét vágjuk le. Kanállal kaparjuk ki a belsejüket, és tegyük félre a mártáshoz. Serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a felaprított vöröshagymát.

Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, az apróra vágott gombát, a petrezselymet, pároljuk kb. 4 percig, majd forgassuk az egészet a főtt rizsbe. Szórjuk meg a sajttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Töltsük a masszát a kivájt paradicsomokba, majd fedjük le mindegyiket a kalapjával. Locsoljuk meg a paradicsomokat a maradék olívaolajjal, és süssük készre a 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt.

Közben a snidlinges mártáshoz passzírozzuk át szűrőn a paradicsomok korábban kivájt belsejét. Serpenyőben olvasszunk meg vajat, sózzuk meg, majd dobjuk rá a paradicsomot, és egy kicsit fonnyasztjuk meg. Végül szórjuk rá a snidlinget.

Még melegen, a snidlinges paradicsommártással együtt tálaljuk a töltött paradicsomokat.

Megjegyzés

Hozzávalók: 4 személyre.

Ez a könnyű és ízletes húsmentes fogás a vegetáriánusok nagy kedvence lehet!

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss