Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött sült paradicsomok

default user icon
Töltött sült paradicsomok

Hozzávalók

  • 12 db nagyobb paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g erdeigomba-keverék
  • 2 ek frissen felaprított petrezselyem
  • 120 g főtt rizs
  • 2 ek reszelt parmezán
  • bors
  • 2 ek vaj
  • 60 g snidling

Elkészítés

    A megmosott paradicsomok tetejét vágjuk le. Kanállal kaparjuk ki a belsejüket, és tegyük félre a mártáshoz. Serpenyőben hevítsünk fel 2 ek olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a felaprított vöröshagymát.

    Adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, az apróra vágott gombát, a petrezselymet, pároljuk kb. 4 percig, majd forgassuk az egészet a főtt rizsbe. Szórjuk meg a sajttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. Töltsük a masszát a kivájt paradicsomokba, majd fedjük le mindegyiket a kalapjával. Locsoljuk meg a paradicsomokat a maradék olívaolajjal, és süssük készre a 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt.

    Közben a snidlinges mártáshoz passzírozzuk át szűrőn a paradicsomok korábban kivájt belsejét. Serpenyőben olvasszunk meg vajat, sózzuk meg, majd dobjuk rá a paradicsomot, és egy kicsit fonnyasztjuk meg. Végül szórjuk rá a snidlinget.

    Még melegen, a snidlinges paradicsommártással együtt tálaljuk a töltött paradicsomokat.

Megjegyzés

Hozzávalók: 4 személyre.

Ez a könnyű és ízletes húsmentes fogás a vegetáriánusok nagy kedvence lehet!

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin