Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sült papaya

MME MME
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók: 4 személyre:
  • 5 dkg mazsola
  • 2 papaya
  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dkg tisztított mandula
  • 1 csomag mézes puszedli (20 dkg)
  • 1 lime (zöldcitrom)
  • 5 cl narancslé
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Beáztatjuk a mazsolát kevés vízbe. A papayákat megmossuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magjukat, alul kicsi talpat vágunk nekik.

Elkészítés: Sütőtálba tesszük a papayákat, apró darabokban rászórjuk a vajat, és a sütőben kb. 10 percig (félkészre) sütjük. Gorombára vágjuk a mandulát és a puszedlit. Lereszeljük a lime jól megmosott, megszárított héját, kinyomjuk a levét. Leöblítjük, leszűrjük a mazsolát, majd a narancslével együtt az egészet összekeverjük. A mandulás masszát betöltjük a félig sült gyümölcsökbe, mindegyikre rácsurgatunk a mézből, és visszatesszük még 10 percre a sütőbe. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 414 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek