Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Beáztatjuk a mazsolát kevés vízbe. A papayákat megmossuk, félbevágjuk, kikaparjuk a magjukat, alul kicsi talpat vágunk nekik.
Elkészítés: Sütőtálba tesszük a papayákat, apró darabokban rászórjuk a vajat, és a sütőben kb. 10 percig (félkészre) sütjük. Gorombára vágjuk a mandulát és a puszedlit. Lereszeljük a lime jól megmosott, megszárított héját, kinyomjuk a levét. Leöblítjük, leszűrjük a mazsolát, majd a narancslével együtt az egészet összekeverjük. A mandulás masszát betöltjük a félig sült gyümölcsökbe, mindegyikre rácsurgatunk a mézből, és visszatesszük még 10 percre a sütőbe. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 414 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre