Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sült alma

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almákat meghámozom (aki lustább, vagy kedveli az almahéjat, ezt a fázist kihagyhatja), kimagozom.

A durvára tört diót egy keverőtálban elkeverem a mézzel, ízesítem a reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal (aki édesebb szájú, némi porcukrot is adhat bele), kenhető masszává dolgozom össze.

A félbevágott almákat megtöltöm a masszával, és darabonként, lazán alufóliába csomagolom őket. Előmelegített (160 fokos) sütőben megsütöm.

Tálaláskor reszelt étcsokival díszítem.

Megjegyzés

Melegen és hidegen egyaránt tálalható desszert, nálunk a hideg változat a nyerőbb, ezért pár órára hűtőben spájzolom tálalás előtt. A reszelt csokit kínáláskor szórom rá, felturbózhatjuk egy gombóc csoki- vagy vaníliafagyival, nem fog ártani neki. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss