Töltött sült alma

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db nagyobb alma
  • 25 dkg durvára őrölt dió
  • 3 evőkanál akácméz
  • reszelt citromhéj
  • őrölt fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: Az almákat meghámozom (aki lustább, vagy kedveli az almahéjat, ezt a fázist kihagyhatja), kimagozom.

    A durvára tört diót egy keverőtálban elkeverem a mézzel, ízesítem a reszelt citromhéjjal és az őrölt fahéjjal (aki édesebb szájú, némi porcukrot is adhat bele), kenhető masszává dolgozom össze.

    A félbevágott almákat megtöltöm a masszával, és darabonként, lazán alufóliába csomagolom őket. Előmelegített (160 fokos) sütőben megsütöm.

    Tálaláskor reszelt étcsokival díszítem.

Megjegyzés

Melegen és hidegen egyaránt tálalható desszert, nálunk a hideg változat a nyerőbb, ezért pár órára hűtőben spájzolom tálalás előtt. A reszelt csokit kínáláskor szórom rá, felturbózhatjuk egy gombóc csoki- vagy vaníliafagyival, nem fog ártani neki.

Fülöp Sándor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin