Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sós és édes kalács 1 tésztából

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A sós kalácshoz:
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 csomag élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg kockázott sonka
  • 2 evőkanál torma
  • Az édes kalácshoz:
  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 csomag élesztő
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 4 dl tej
  • fahéj
  • cukor
  • A tetejükre:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A sót és a cukrot elkeverjük a meleg tejjel, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, jól összegyúrjuk a liszttel és a tojással (nyújtható állagú tészta kell, ha lágy lisztezzük, ha kemény, tejjel lágyítjuk). Letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük. Amíg az egyik kel, elkészítjük a másik tésztát is, és azt is kelni hagyjuk.
  2. A sonkát apró darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a cukrot és megszórjuk fahéjjal.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen gáztepsi nagyságú téglalapra nyújtjuk. A hosszabb felét éles késsel 1 cm szélesen, 10 cm hosszan bevagdossuk. Az egyik tésztát megkenjük tormával, megszórjuk sajttal és sonkával. Feltekerjük úgy, hogy a bevágott csíkok legyenek a tetején. A végeit összenyomjuk, hogy karika formájú legyen. A másik tésztával ugyanezt tesszük, csak pudinggal kenjük meg.
  4. Tojással megkenjük a kalácsok tetejét, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss