Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sertésrolád káposztával

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 vékony szelet sertéshús
  • 30 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • A körethez:
  • 1 kg lilakáposzta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A darált húsba belekeverjük a sót, a borsot, a kakukkfüvet és a szétnyomkodott fokhagymát, és a hússzeletekre simítjuk, majd föltekerjük rolád formára. A tekercsek végét egy-egy fogvájóval rögzítjük.

Serpenyőben olajat hevítünk, és a roládokat minden oldalról megsütjük.

Közben apróra daraboljuk a körítésnek szánt káposztát, majd a meghámozott fokhagymagerezdekkel a roládok mellé tesszük a serpenyőbe, hozzáöntjük a fehérbort, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és kb. 45 perc alatt készre pároljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss