Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött sertéskaraj

MME MME
3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg zöldborsó (10 dkg tisztított)
  • 60 dkg csontozott sertéskaraj (4 szelet)
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 3 evőkanál olaj
  • A körethez:
  • 50 dkg brokkoli
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 tasak gyorsrizs
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

Előkészítés: A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és félpuhára főzzük, leszűrjük. A húst megmossuk, leszárítjuk, és minden szeletet felszúrunk. A szikkadt zsemlét apró kockára vágjuk. A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a répát karikákra vágjuk. A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint puhára főzzük.

Elkészítés: A zsemlét összekeverjük a tojással, a tejszínnel, a félig főtt borsóval, sóval, őrölt borssal és a petrezselyemmel. Ezt a tölteléket betöltjük a szeletekbe, a nyílást hústűvel bezárjuk, a karajt megsózzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát erős lángon 3-3 percig pirítjuk. Ráöntünk 1 dl vizet (vagy száraz fehérbort) és fedő alatt, kis lángon 10 percig pároljuk. Tányérra szedjük, visszamaradt szaftját félretesszük. A brokkolirózsákat 4-5 percig sós, forró vízben főzzük, majd leszűrjük. A répát a vajon, kevés vízzel, fedő alatt megpároljuk. Sózzuk, és amikor roppanósan puha, összekeverjük a brokkolival (megszórhatjuk petrezselyemmel, pörkölt mandulával), és tálaljuk. A tányérra tesszük a forró zöldséget, a rizst, és mellé a felszeletelt húsokat, amit meglocsolunk szaftjával. A rizst és a zöldségeket is meglocsolhatjuk a zöldség vajas pároló levével.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 814 kcal

Megjegyzés

Fotók: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss