Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött sertéskaraj lila burgonyával

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj
  • bors
  • 5 dkg hagyma
  • 5 dkg libazsír
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg kolbász
  • 5 dkg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db csemege uborka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl olaj
  • A körethez:
  • 60 dkg lila burgonya
  • 2 fej lila hagyma
  • 4 dkg libazsír
  • bors

Elkészítés

    1.

    Felszeleteljük a húst, kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A cikkekre vágott hagymát üvegesre sütjük a felforrósított libazsíron. Hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát és a félbevágott kolbászkarikákat. Hozzákeverjük a cikkekre vágott gombát, a vékonyan felszeletelt fokhagymát, a csíkokra vágott uborkát és a finomra vágott petrezselymet.

    2.

    Megpirítjuk az egészet, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Hozzáforgatjuk a reszelt sajtot, majd a hússzeletek felére halmozzuk. Terítsünk mindegyikre egy másik hússzeletet, a széleket kissé összenyomjuk, majd megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.

    3.

    A körethez a burgonyát héjában puhára főzzük, majd még melegen meghámozzuk és összetörjük. A finomra vágott lila hagymát üvegesre sütjük a felforrósított libazsíron, majd hozzáforgatjuk a tört burgonyához, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A burgonyapürét tűzálló tálba simítjuk, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Felforrósítjuk az olajat, majd a töltött hússzeleteket aranyszínűre sütjük. Burgonyával kínáljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI RECEPT SERTÉSKARAJBÓL >>> 

Készítésénél minél apróbbra vágjuk a töltelék anyagait, annál könnyebb lesz a húsba tölteni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin