Töltött sertéskaraj lila burgonyával

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj
  • bors
  • 5 dkg hagyma
  • 5 dkg libazsír
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg kolbász
  • 5 dkg gomba
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db csemege uborka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl olaj
  • A körethez:
  • 60 dkg lila burgonya
  • 2 fej lila hagyma
  • 4 dkg libazsír
  • bors

Elkészítés

    1.

    Szeleteljük fel a húst, klopfoljuk ki kissé, majd sózzuk és borsozzuk meg. A cikkekre vágott hagymát süssük üvegesre a felforrósított libazsíron. Adjuk hozzá a kockára vágott szalonnát és a félbevágott kolbászkarikákat. Keverjük hozzá a cikkekre vágott gombát, a vékonyan felszeletelt fokhagymát, a csíkokra vágott uborkát és a finomra vágott petrezselymet.

    2.

    Pirítsuk meg az egészet, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Forgassuk hozzá a reszelt sajtot, majd halmozzuk a hússzeletek felére. Terítsünk mindegyikre egy másik hússzeletet, a széleket nyomjuk össze kissé, majd forgassuk meg lisztben, tojásban és zsemlemorzsában.

    3.

    A körethez főzzük a burgonyát héjában puhára, majd még melegen hámozzuk meg és törjük össze. A finomra vágott lila hagymát süssük üvegesre a felforrósított libazsíron, majd forgassuk a tört burgonyához, és sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Simítsuk a burgonyapürét tűzálló tálba, és süssük 180 fokos sütőben 20 percig. Forrósítsuk fel az olajat, majd süssük a töltött hússzeleteket aranyszínűre. Kínáljuk a burgonyával.

Készítésénél minél apróbbra vágjuk a töltelék anyagait, annál könnyebb lesz a húsba tölteni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin