Elkészítés: Először is elkészítjük a tölteléket. A zsemlét tejbe áztatjuk. A májat, a főtt tojást és a petrezselymet felaprítjuk kis kockákra. Egy tálba tesszük őket. A zsemléket jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott keverékhez. 1 nyers tojást beleütünk, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Ha ezzel kész vagyunk, a dagadóba lyukat vágunk, ahová majd a tölteléket tesszük. Ha nem szeretnénk ezzel otthon bíbelődni, a hentest is megkérhetjük, biztosan segít. A töltelékkel megtöltjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék sülés közben, ne tudjon kifolyni.
Egy tepsit kikenünk zsírral és fűszerezzük ételízesítővel és majorannával. A húst belefektetjük, majd fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. 1 dl vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva 1 óra alatt készre sütjük, de ha szükséges, süthetjük tovább. Ha megsült, az alufóliát eltávolítjuk, és még 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy szép piros legyen a felszíne.
Köretként felszolgálhatunk burgonyát, de valamilyen főzeléket is. Nálam meggyszósz volt mellé. Jó étvágyat!