A krumplikat alaposan megmossuk, előfőzzük. A paprikák és a paradicsomok tetejét levágjuk, félretesszük. A paprikák magházát eltávolítjuk, a paradicsomok belsejét kikaparjuk.
A paradicsomok húsát felaprítjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a krémeket, a tojást, az aprított hagymát, fokhagymát, csilit és bazsalikomot. Ízlés szerint megfűszerezzük, végül összekeverjük.
Egy kiolajozott serpenyőbe rakjuk a paprikákat és a paradicsomokat, majd megtöltjük a masszával. Melléhelyezzük a krumplikat, megsózzuk, megborsozzuk. Alufóliával letakarjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük.
A sajtot lereszeljük, a serpenyőről eltávolítjuk az alufóliát, és a zöldségekre szórjuk a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe, majd 5 perc után átkapcsolunk grillfokozatra, és a sajtot rápirítjuk.
Tálaláskor mindenből szedünk a tányérra, a paprikákra és a paradicsomokra visszatesszük a kalapjukat, és bazsalikommal díszítjük.