Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött paprika és paradicsom velesült krumplival

Hozzávalók

  • 2 db nagy piros kaliforniai paprika
  • 4 db nagy paradicsom
  • 22 dkg gombás melegszendvicskrém
  • 6,5 dkg sertésmájkrém
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db csili
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • morzsolt oregano
  • 3 dkg trappista sajt
  • 3 db nagyobb újkrumpli
  • bazsalikomlevél

Elkészítés

    1. A krumplikat alaposan megmossuk, előfőzzük. A paprikák és a paradicsomok tetejét levágjuk, félretesszük. A paprikák magházát eltávolítjuk, a paradicsomok belsejét kikaparjuk.
    2. A paradicsomok húsát felaprítjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a krémeket, a tojást, az aprított hagymát, fokhagymát, csilit és bazsalikomot. Ízlés szerint megfűszerezzük, végül összekeverjük.
    3. Egy kiolajozott serpenyőbe rakjuk a paprikákat és a paradicsomokat, majd megtöltjük a masszával. Melléhelyezzük a krumplikat, megsózzuk, megborsozzuk. Alufóliával letakarjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük.
    4. A sajtot lereszeljük, a serpenyőről eltávolítjuk az alufóliát, és a zöldségekre szórjuk a reszelt sajtot. Visszatoljuk a sütőbe, majd 5 perc után átkapcsolunk grillfokozatra, és a sajtot rápirítjuk.
    5. Tálaláskor mindenből szedünk a tányérra, a paprikákra és a paradicsomokra visszatesszük a kalapjukat, és bazsalikommal díszítjük. 

Megjegyzés

Szeretem a töltött zöldségeket. Hogy ne unjam meg, variálom. Most kétféle krémet használtam.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin