Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött rántott gomba

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csiperkegomba
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db száraz zsömle
  • petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • A bundázáshoz:
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, a szárát kiszedjük. A gombafejeket besózzuk. A gombaszárakat összevágjuk.

A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a szárakat, sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk és megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl.

A zsömlét tejben megáztatjuk, a gépsonkát apró darabokra felvágjuk, a petrezselymet összevágjuk. A fenti anyagokat a tojással jól összedolgozzuk.

Megtöltjük a gombafejeket, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük.

Petrezselymes rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss