Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött pulykarolád gyümölcsökkel

default user icon
5/5
Töltött pulykarolád gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell
  • 1 db tojás
  • gyömbér
  • 5 dkg vaj
  • törött bors
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg aszalt barack
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg narancshéj
  • 5 dkg dió
  • ½ dl konyak
  • 10 dkg sült alma
  • 1 db narancs
  • A körethez:
  • 20 dkg diós barnarizs

Elkészítés

    Elkészítés: A pulykamellet nyitott szeleteléssel felvágjuk, s megklopfoljuk. Borsozzuk, sózzuk.

    A töltelékhez az aszalt barackot és szilvát megmossuk, felvágjuk kisebb kockára. A hús egy részét ledaráljuk. Hozzákeverjük az áztatott zsemlét, a mazsolát, az aszalt gyümölcsöket, a durvára vágott diót, a felütött tojást, sót és ételízesítőt. Jól összedolgozzuk, s betöltjük a szeletekbe. A hússzelet két szélét behajtjuk, s feltekerjük. Alufóliába szorosan betekerjük, s felhevített olívaolajban megsütjük (süthetjük sütőben is).

    A barnarizs úgy főzzük, mint a tésztát. 30-35 perc főzési időt igényel. Ha megpuhult, leszűrjük, s dióval összekeverjük. Kivajazott formába betöltjük, így formázzuk tálaláshoz.

    Köretként sült almát és narancs karikát kínálunk még mellé, melyet vajban sütünk meg.

    A rizst a tálra borítjuk. Felrakjuk a sült gyümölcskarikákat. A húst kicsomagoljuk a fóliából, rézsútosan felvágjuk, és a köret mellé helyezzük. Mentalevéllel, friss fűszerekkel megdíszítjük.

Megjegyzés

Laci bácsi receptje

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin