Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, 1 liter fokhagymás tejben 1 éjszakán keresztül áztatjuk.
Másnap a húst fólia alatt vékonyra klopfoljuk. A fokhagymás tejbe áztatunk 3 zsemlét, majd kinyomkodjuk, ízlés szerint fűszerezzük, beleszórjuk a vágott petrezselymet és a klopfolásnál leszakadt húsdarabkákat is. Párolt gombával is gazdagíthatjuk.
A kivert húsra egy réteg szeletelt bacont teszünk, rá pedig a tölteléket, majd tekerccsé göngyöljük. Ezt kívülről is
beborítjuk egy réteg baconnel, megtűzzük.
A roládokat alufóliába tekerjük (hermetikusan!), majd 1,5-2 órán keresztül a közepesnél valamivel gyengébb lángon, sima tepsin sütjük.
Amikor kihűlt, akkor lehet kibontani, hidegen, franciás zöldségkörítéssel tálalható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre