Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött ponty II.

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A ponty húsát úgy emeljük ki, hogy a hátán a bőrt végigvágjuk. Vigyázzunk a bőr lefejtésénél, nehogy elszakadjon. A gerinccel együtt kiemeljük a pontynak a húsát. Az apró halszálkákat kiszedjük. A gerincről óvatosan lefejtjük a húst, és a húsdarálón nagyon finomra daráljuk.

A halhoz hozzádaráljuk a tejben áztatott zsemlét, majd a zsemlemorzsát, a tojásokat, sót, borsot, fűszerpaprikát, az apróra vágott petrezselymet.

A hagymát lereszeljük, a gombát apróra vágjuk, zsírban összepároljuk, végül ezt is hozzáadjuk a halpéphez, és az egészet jól összekeverjük.

A pontyot ezzel a töltelékkel megtöltjük, cérnával összevarrjuk.

Vajjal kikent tepsibe tesszük, időnként meglocsolgatva 30-35 percig sütjük.

Eközben a fehérbort, a tejfölt és az ételízesítőt összekeverjük, ezt az utolsó 10 percben a halra öntjük.

Tálaláskor vigyázzunk, hogy a feje-farka a halon maradjon a szeletelésnél. Petrezselymes burgonya illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek