Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött pizza

default user icon
10 4.6/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók
  • A pizzatésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olaj jal, pizzafűszerrel vagy oregánóval, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük.

    Vékonyra kinyújtjuk a tésztát kör alakúra, megkenjük tejföllel, kolbászkarikákat, előre lepírított szalonnát, karikára vágott hagymát és reszelt sajtot teszünk rá, de csak a tészta egyik felére, mivel a másik felét rá kell hajtani. Mielőtt ráhajtanánk, a tészta szélét tojással be kell kenni, és egy kicsit felhajtani. A tetejét is megkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokosra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul. A tölteléket sokféleképpen lehet variálni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vbggvirag
Nagyon finom lett. koszi a receptet.
krisz87
Nagyon jó!!Köszönöm!
gabcika1986
Szerintem mindegy mi a neve, megcsináltuk és nagyon finom lett, még másnap is tudtunk belőle enni. Köszönjük:)
Zsenike983
Honnan és miért kapta a pizza nevet? Tök jó kérdés, de ez végülis egy Pizza Calzone, kicsit háziasabb töltelékkel. Fini lehet. Mentettem és mindmegsütöm mindmegeszem. :)
benzsofi
Szupi jó recept!Mindenkinek ajánlom!
Docsyka
Nagyon fini volt :D
mimi
A Calzone is félbe van hajtva, mégis pizza. :-)
ladyeva
Pizza (Wikipedia szerint)- lapos tésztán paradicsomszósz, különböző rátétekkel oregánoval és sajttal megszórva sütik. A recept egy kelttésztába csomagolt töltelék, és ez nem változtat az élvezeti értékén.
Bambim
Mivel pizza tészta van töltve azért kapta a töltött pizza nevet.....
ladyeva
honnan és mért kapta a pizza nevet?

Hasonló Receptek

Magazin