Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött pisztráng zöldségekkel

MME MME
5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halat megmossuk, leszárítjuk, és citromlével kívül-belül meglocsoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük.

A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A zöldségek egy részét és a petrezselyem felét összekeverjük, és a halak hasüregébe töltjük. A maradék zöldséget nagy, kiolajozott hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk a levessel, és ráfektetjük a megtöltött halakat, és kis darabokban elosztunk rajtuk 5 dkg vajat. A sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

A maradék vajat kis edényben felolvasztjuk, belekeverjük a maradék petrezselymet, és a kész pisztrángra öntjük. Vékony citromszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk. Petrezselymes burgonyát is kínálhatunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss