Elkészítés: A halat megmossuk, leszárítjuk, és citromlével kívül-belül meglocsoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük.
A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A zöldségek egy részét és a petrezselyem felét összekeverjük, és a halak hasüregébe töltjük. A maradék zöldséget nagy, kiolajozott hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk a levessel, és ráfektetjük a megtöltött halakat, és kis darabokban elosztunk rajtuk 5 dkg vajat. A sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A maradék vajat kis edényben felolvasztjuk, belekeverjük a maradék petrezselymet, és a kész pisztrángra öntjük. Vékony citromszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk. Petrezselymes burgonyát is kínálhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre