Elkészítés: A patisszont megtisztítjuk és kivájjuk a belsejét. A tököt enyhén sós-cukros vízben kicsit megfőzzük.
A töltelékhez a hagymát apróra vágva megdinszteljük, rátesszük a húst, fűszerezzük és puhára pároljuk. Egy kis vizet is teszünk bele, mielőtt a zabpelyhet beleöntjük, végül pedig beleütjük a tojást, hogy összeálljon.
Az előfőzött patisszont besózzuk és megtöltjük, majd vajazott edénybe rakjuk, egy kis vizet is öntünk alá, és sütőbe tesszük.
Ha már majdnem megsült az étel, akkor a tetejére ráöntjük a tej és a reszelt sajt keverékét.
Paradicsom-, vagy kapormártást adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre