Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paszternák

default user icon
MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db paszternák
  • 1 dkg sáfrányos szeklice
  • 1 l húsleves-alaplé
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek libazsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg darált pulykacomb
  • bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld 
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojássárgája
  • 1/4 csokor snidling 

Elkészítés

  1. A megtisztított paszternák két végét levágjuk. Karalábévájóval a zöldségben üreget alakítunk ki. Beletesszük a sáfrányos szeklicével színezett alaplébe, puhárafőzzük, majd kiemeljük és hagyjuk kihűlni.
  2. A töltelékhez üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát 1 ek felforrósított libazsíron, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Összeforgatjuk a darált pulykahúst a hagymákkal, megsózzuk, megborsozzuk és együtt pirítjuk néhány percig. Hozzáadunk néhány ek szeklicés főzővizet, felforraljuk, majdbelekeverjük a durvára vágott petrezselymet.
  3. Megtöltjük a paszternákokat. Összekeverjük a reszelt sajtot, a tojássárgáját és az apróra vágott snidlinget, majd a töltött zöldségekrehalmozzuk. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss