Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika

MME MME
12 2.6/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel. Jól keverjük össze. A töltelék ezzel kész.

Vágjuk le 6-8 db zöldpaprika végét, szedjük ki a magokat, és töltsük meg kb. 70 százalékosan a töltelékkel. A maradékból formázzunk kis gombócokat.

Tegyük a megtöltött paprikákat, a golyókat, pár zellerlevelet, a paprikák levágott gallérját egy nagy lábosba, és öntsünk rá forró vizet. Ízesítsük sóval, zöldségkeverékkel, és főzzük addig, míg a paprika héja megpuhul és a lakást elárasztja az isteni töltött paprika illata (kb. 30-40 perc).

Egy másik edénybe öntsük a passzírozott paradicsomot, hígítsuk a megfőtt paprikák zamatos, leszűrt levével, majd ízesítsük sóval és cukorral. Rántani is lehet, de egészséges alternatíva az 1 dl tejben elkevert 2 evőkanál étkezési keményítővel való sűrítés. Egyet rottyan, majd pottyannak bele óvatosan a megtöltött paprikák és gombócok átmelegedésre.

Főtt krumplival tálalhatjuk, de friss kenyérrel is isteni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss