Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött paprika

default user icon
12 2.6/5
Töltött paprika

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált pulyka vagy sertés
  • 6-8 TV (alias tölteni való) paprika
  • 4 evőkanál sima rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 5 dl paradicsompüré
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • cukor
  • zellerlevél
  • bors
  • pirospaprka
  • zöldségkeverék (bio)

Elkészítés

    Elkészítés: Fél kiló darált húst keverjünk el 4 evőkanál rizzsel, reszeljünk bele 1 fej vöröshagymát, üssünk rá 2 tojást, és ízesítsük sóval, borssal, pirospaprikával és zöldségkeverékkel. Jól keverjük össze. A töltelék ezzel kész.

    Vágjuk le 6-8 db zöldpaprika végét, szedjük ki a magokat, és töltsük meg kb. 70 százalékosan a töltelékkel. A maradékból formázzunk kis gombócokat.

    Tegyük a megtöltött paprikákat, a golyókat, pár zellerlevelet, a paprikák levágott gallérját egy nagy lábosba, és öntsünk rá forró vizet. Ízesítsük sóval, zöldségkeverékkel, és főzzük addig, míg a paprika héja megpuhul és a lakást elárasztja az isteni töltött paprika illata (kb. 30-40 perc).

    Egy másik edénybe öntsük a passzírozott paradicsomot, hígítsuk a megfőtt paprikák zamatos, leszűrt levével, majd ízesítsük sóval és cukorral. Rántani is lehet, de egészséges alternatíva az 1 dl tejben elkevert 2 evőkanál étkezési keményítővel való sűrítés. Egyet rottyan, majd pottyannak bele óvatosan a megtöltött paprikák és gombócok átmelegedésre.

    Főtt krumplival tálalhatjuk, de friss kenyérrel is isteni.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

GordonRemzi 4 évvel ezelőtt
Hedvig,amennyi zabot itt összehordasz,azzal a lipicai ménes jól lakna:)
LHedvig 5 évvel ezelőtt
Kb. 35 éve főzök, de a töltött paprikát még sohasem rántottam be. A paradicsomlébe téve főzöm a töltelékeket és mire kész lesz, be is sűrűsödik annyira, hogy ne kelljen habarni vagy rántani a majdnem elkészült ételt. Amennyiben valakinek nem elég sűrű így, akkor a legegészségesebb, ha a paradicsomlébe beleszór kb. 1 dl zabkorpát vagy zabpelyhet és hagyjuk állni egy félórát. A töltelékbe sem rizst teszek, hanem zabpelyhet, amit előzőleg egy kis vízben áztattam. Így nem lesz kalóriadús az étel, nem fog hízlalni. Érdemes kipróbálni, az ízét nem veszíti el az étel. (A töltött káposztát is így készítem...)
almasim 5 évvel ezelőtt
A töltelékbe mi nem szoktunk tojást tenni, úgy is jó volt, persze ez ízlés dolga, de a mai tojás árak mellett nem elhanyagolható szempont. Viszont a rizs amennyiben nincs előfőzve (nem szükséges) a puhulásához szükséges nedvességet a hústól vonja el, így kemény lesz a töltelék, ezért tettünk a töltelékbe vizet amennyi a rizshez egyébként is kellene. Az esetleg kimaradó töltelék forró főzőlébe téve sem ment szét.
Haszusz 5 évvel ezelőtt
TV paprika Televízió paprika, /paprika TV ?/. Ha téli vetésű, mit csinált a bodogtalan fél évig? Most van ugyanis a dómping nyár közepén. Cecei, fehérözön, lecsópaprika a lánykori nevei és nem primőr. Ha téli vetésű lenne, az üvegházban, fóliában nevelkedne, érne és annak bizony nem lenne nyáron a csúcsszezonja. Bizony ez TÖLTENIVALÓ!
Magonc 5 évvel ezelőtt
igen, a paradicsomos lében kell főzni. nem ég le csak berántás után kell vele vigyázni, hogy le ne kozmáljon
Rewx 5 évvel ezelőtt
Az az egy kanál növényi olaj, amivel a rántást csinálom + barna rizsliszt a sűrítéshez sokkal egészségesebb, mint a keményítő, amiben csupasz kalória van, semmi más. Meg nem értem miért főzöd meg előre vízben a paprikákat, hiszen sokkal finomabb, ha együtt fő a paradicsomos szósszal a paprika + töltelék, csak nem szabad keverni, csak rázogani, hogy ne essen szét.
marcsuss 6 évvel ezelőtt
A TV az téli vetésűt jelent, máskülönben köszi a receptet, tényleg jó. :)
rendeczkyeva 6 évvel ezelőtt
Szuper jó!
Edinor 7 évvel ezelőtt
Ma elkészítettem a leírtak szerint és isteni lett! Köszönöm!!!!
Zolani 9 évvel ezelőtt
És ha még a rizst kicsit előfőzitek,mielőtt a húshoz kevernétek,sokkal puhább lesz a töltelék.Nem ugrik ki a gombóc a tányérból!

Hasonló Receptek

Magazin