Elkészítés: A paprikákat a magházuktól megtisztítjuk, a legegyszerűbb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk,
és így egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát. A gyorsrizst megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma, fokhagyma, tojás, só, bors, fűszerpaprika, morzsolt majoranna, ételízesítő ízlés szerint) összekeverjük, jól összedolgozzuk. A töltelékkel megtöltjük a paprikákat, a maradékból pedig vizes kézzel gombócokat formázunk.
Egy nagyobb lábasban az olajjal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amit a paradicsomlével öntünk fel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és még annyi vizet, hogy megfelelő állagú legyen a paradicsomszószunk. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd amikor forr, beletesszük a paprikákat és a gombócokat. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (kb. 1-1,5 óra). Óvatosan szükséges csak néha megkeverni.
A megtöltött paprikákat és a gombócokt a paradicsomszósszal és főtt burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre