Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött paprika VII.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 db tv paprika
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 12,5 dkg gyorsrizs (1 tasak)
  • 1 fej vörös hagyma
  • 5-6 gerezd fok hagyma
  • 36 dkg sűrített paradicsom
  • 1 l 100%-os paradicsomlé
  • bors
  • cukor
  • fűszerpaprika
  • morzsolt majoranna
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál napraforgóolaj
  • 3-4 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A paprikákat a magházuktól megtisztítjuk, a legegyszerűbb módszer, hogy a száránál fogva befelé nyomjuk,
    és így egy mozdulattal, kés nélkül tudjuk eltávolítani a csumát. A gyorsrizst megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

    A töltelék hozzávalóit (rizs, darált hús, hagyma, fokhagyma, tojás, só, bors, fűszerpaprika, morzsolt majoranna, ételízesítő ízlés szerint) összekeverjük, jól összedolgozzuk. A töltelékkel megtöltjük a paprikákat, a maradékból pedig vizes kézzel gombócokat formázunk.

    Egy nagyobb lábasban az olajjal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amit a paradicsomlével öntünk fel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és még annyi vizet, hogy megfelelő állagú legyen a paradicsomszószunk. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd amikor forr, beletesszük a paprikákat és a gombócokat. Fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk (kb. 1-1,5 óra). Óvatosan szükséges csak néha megkeverni.

    A megtöltött paprikákat és a gombócokt a paradicsomszósszal és főtt burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

Télen-nyáron is készítem, igaz, télen több gombóccal. A paradicsomszósz finom krémes, a gombóc pedig puha, ízletes! A recept oldala: http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/2014/04/toltott-paprika.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin