Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Töltött paprika pulykával és barna rizzsel

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg barna rizs
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 4 gerezd fok hagyma
  • 50 dkg darált pulykahús
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 8 db lecsópaprika
  • 1 l passzírozott paradicsom

Elkészítés

    1. A barna rizst átöblítjük át, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat. Rátesszük a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, majd 2 gerezd meghámozott és átnyomott fokhagymát. Az egészet üvegesre pároljuk. Félre húzzuk, és hagyjuk langyosra hűlni.
    2. A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel, a párolt hagymákkal, illetve a fűszerekkel. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, az ereket kivágjuk, majd mindet megtöltjük a húsos-rizses masszával. A maradék húsból gombócokat formázunk.
    3. Egy nagy lábasba beleöntjük a passzírozott paradicsomot, hozzáreszeljük a maradék 2 gerezd megtisztított fokhagymát, majd belerakjuk a paprikákat és a gombócokat. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, felforraljuk, majd mérsékelve a lángot puhára főzzük. Közben a szószt sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.
    4. A paprikákat és a gombócokat kivesszük a paradicsomból, majd a szószt botmixerrel krémesre törjük. Tálaláskor a töltött paprikákra és a húsgombócokra kanalazzuk.

    TÖLTÖTT PAPRIKA ÉS PARADICSOMOS HÚSGOMBÓC: 12 HÁZIAS RECEPT >>>

    HAGYOMÁNYOS TÖLTÖTT PAPRIKA: ÍGY LESZ OLYAN, MINT A NAGYIÉ! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin