Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika paradicsomszószban

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Előveszünk egy kisebb és egy nagyobb lábost. A kicsibe beletesszük a 20 dkg rizst, és felöntjük kétszeres mennyiségű enyhén sós vízzel, majd feltesszük főni. (Nem kell puhára, elég addig főzni, amíg a víz elfő róla.)

A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomóval összezúzzuk, feltesszük őket a nagyobb lábosban dinsztelni, megsózzuk.

Amíg a fentiek zajlanak, a paprikák magházát eltávolítjuk, ügyelve arra, hogy a paprika egészben maradjon. Ha ez kész, jól összedolgozzuk egy tálban a húst, a sóval és a tojással. Ha a hagyma kész, hozzáadjuk a húshoz. Ha a rizs is kész és hűlt egy kicsit, akkor ezt is hozzádobjuk és kézzel mindezt jól összegyúrjuk.

Abba a lábosba, amelyben a hagymát dinszteltük (nem kell elmosni), most 2-3 evőkanál olajat öntünk, a felhevült olajba 2 evőkanál lisztet szórunk, aranybarnára pirítjuk, majd 2 teáskanál pirospaprikát adunk hozzá és néhány másodpercig pirítjuk még. Mikor már érezzük a paprika pirult illatát, akkor folyamatos kevergetés mellett kezdjük el felönteni kb. 1,5 liter vízzel. Ha igyekezetünk ellenére csomós lesz a "termék", akkor érdemes botmixerrel segíteni rajta. Ezután hozzáöntjük a paradicsomszószt, és 2 kis sűrített paradicsomot is. Mehet bele egy kávéskanál őrölt bors, só (és esetleg cukor). Kóstoljuk meg, és ízesítsük kedvünk szerint (több levesebb só-cukor aránnyal). Forrósítsuk fel a szószunkat.

Ezután jön a legjobb rész. :) A húskészítménnyel tölhetjük a paprikákat! :) Ahogy kész vagyunk eggyel, helyezhetjük is a paradicsomszószba. Folytassuk mindaddig, amíg van paprikánk. A megmaradt húsból formáljunk gombócokat és dobáljuk a paprikák közé.

Az egészet fedjük le és 50-60 percig főzzük, közben félidőnél óvatosan kavarjunk egyet rajta.

Főzzünk mellé krumplit, vagy orsótésztát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss