Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött paprika paprikás mártásban

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 nagyobb paprika
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor kakukfű
  • 1 tojás
  • A mártáshoz:
  • zöldpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2,5 dl erőleves
  • 1 dl tejszín
  • 2 kávéskanál liszt
  • citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A paprikák kalapját levágjunk, belülről kivágjuk a magvakat, majd megmossuk.

A sárgarépát, póréhagymát megmossuk és kis darabokra vágjuk.

A darált húst forró olajban rövid ideig átsütjük, ehhez hozzákeverjük a zöldségeket, néhány pillanatig együtt sütjük a keveréket, majd tálra tesszük, hogy kihűljön. A fokhagymát préssel szétnyomkodjuk, a keverékhez adjuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük, megmossuk, felaprítjuk, és azt is beletesszük a keverékbe. Hozzáadjuk az egész tojást, szükség szerint sózzuk.

A keverékkel megtöltjük a paprikákat, rátesszük a kalapokat.

Megtisztítjuk a vöröshagymát, felaprítjuk, és forró olajban üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük az erőlevest, felforraljuk, majd beleállítjuk a töltött paprikákat, ezután lefedett lábasban kb. 20 percig pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy csak akkora lábast válasszunk, amibe a paprikákat szorosan egymás mellé tudjuk állítani, hogy párolás közben ne boruljanak el.

Vegyük ki a paprikákat a lábasból, tartsuk melegen. A tejszínben keverjünk el 1-2 kávéskanál lisztet, habarjuk el a párolólében, majd forraljuk fel az egészet. A mártást citromlével, sóval, borssal ízesítsük.

Öntsük a mártást tálba, állítsuk bele a paprikákat, esetleg díszítsük kakukkfűvel.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss