Keress receptre vagy hozzávalóra

Töltött paprika II.

default user icon
4 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg darált sertéshús,
  • 10 db vastag húsú paprika,
  • olaj,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • 7-8 dl paradicsommártás,
  • 1 db tojás,
  • 10 dkg rizs,
  • fűszerpaprika,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • őrölt bors,
  • A körethez:
  • 40 dkg burgonya,
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítése: A paprikákat kicsumázzuk. A paradicsommártást kiforraljuk. A rizst félpuhára pároljuk, lehűtjük. A rizst, a darált húst, az olajban pirított hagymát, az egész tojást, a fűszerpaprikát és a sót jól összekeverjük, összegyúrjuk. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a paprikákat. Túl keményre ne töltsük, mert főzés közben megduzzad és szétrepeszti a paprikát. A megtöltött paprikákat a forrásban lévő paradicsommártásba tesszük főni. Mérsékelt tűzön, lassú forralással készre főzzük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Voldi87 4 évvel ezelőtt
Teljesen át van írva a recept. Elmentettem, és ahogy most nézem, minden megváltozott azóta... bosszantó!
karcsababy 8 évvel ezelőtt
Én úgy csinálom, hogy vegetás, zellerzöldes vizet forralok. Közben elkészítem a tölteléket: darált hús, nyers rizs, tojás, pirospaprika, bors, vegeta. Beletöltöm a paprikába, bele a vízbe és kb, háromnegyed óra alatt kész. Világos rántást készítek, elkeverem benne a paradicsom konzervet, kis cukrot, hogy ne legyen savanyú, és egy kis tejföllel krémesebbé teszem. Ezt ráöntöm a paprikára, kiforralom, és szigorúan csak krumplipürével tálalom. Fenség-s.
pmargitka 8 évvel ezelőtt
Én úgy készítem, hogy a rizst nem főzöm meg, viszont kb 5 dkg-ot teszek bele így sokkal húsossabb a töltelék. A rízs igy is rendesem megpuhul, mire összefő a paradicsomszosszal. pmargitka
geszty 13 évvel ezelőtt
Én a paradicsomlébe dobni szoktam egy kis zellerzöldjét, vagy babérlevelet és be is rántom vékony, világos rántással. Nagyon finom. Geszty

Hasonló Receptek

Magazin