A rizst olajon felmelegítjük, majd hozzáöntünk 2 bögre vizet, 1 csipet sót, és addig főzzük, amíg a vizet be nem szívja (egy kevés maradhat rajta). A tűzről levéve fedővel letakarjuk, és hagyjuk, hogy a maradék vizet is magába szívja. Hagyjuk kihűlni.
Előkészítjük a gombócokat: a kihűlt rizst és a darált húst összekeverjük. Sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk.
A paprikát kicsumázzuk, a töltelékkel megtöltjük, a maradékból gombócokat formázunk.
A rántáshoz felmelegítjük az olajat vagy zsírt, beleszórjuk a lisztet. Néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomlét, 2 dl vizet, 1 csipet sót, a felaprított hagymát. Elkeverjük és felforraljuk.
Alacsony hőfokon pároljuk. Beletesszük a gombócokat meg a paprikákat és puhára főzzük. Végül megszórjuk a cukorral.
Lehet készíteni csak töltött paprikával, de lehet készíteni csak gombócokkal is. Én azt javaslom, hogy 2-3 töltött paprikát tegyünk bele mindig, mert az íze isteni lesz tőle. Ha van lehetőségünk, akkor saját magunk által sütött friss házi kenyérrel kínáljuk.
- GyZsuzsi
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!